5 tips voor het versturen van studieboeken

Hoe kan ik het beste mijn studieboeken versturen?

 

Gefeliciteerd, je hebt jouw studieboeken aan ons kunnen verkopen. Je hoeft de boeken nu alleen nog maar te versturen. Wil je graag weten hoe je de boeken het beste kunt versturen dan hebben wij een aantal verzend tips voor je op een rij gezet.

 

1. Gebruik een stevige verzenddoos en/of envelop

Heb je één studieboek verkocht en het boek kan door de brievenbus dan kun je gebruik maken van een envelop. Het is aan te raden om in dit geval te kiezen voor een luchtkussen envelop (bubbeltjes envelop). Deze zijn steviger en voorkomen dat de inhoud beschadigd.

Heb je meerdere studieboeken kunnen verkopen dan kun je de boeken het beste verpakken in een verzenddoos. Uiteraard mag dit een doos zijn die eerder gebruikt is. Het is belangrijk om er op te letten dat de doos van stevig karton is. Dit voorkomt dat het pakket snel beschadigd of in het ergste geval open raakt tijdens transport. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een doos die redelijk aansluit bij de inhoud waardoor er zo min mogelijk overtollige ruimte ontstaat.

 

2. Gebruik voldoende opvulmateriaal

Je hebt een doos gevonden voor het verzenden van je boeken maar er is nog ruimte over? Het is dan heel belangrijk om deze overtollige ruimte op te vullen. Dit voorkomt dat de boeken gaan schuiven en beschadigd kunnen raken tijdens het vervoer. Je kunt hiervoor allerlei opvulmaterialen gebruiken, zoals luchtkussenszakken, opvulpapier en/of kranten. De boeken zullen op deze manier niet kunnen verschuiven en beschadigd raken.

 

3. Maak je pakket goed dicht

Zitten jouw studieboeken goed verpakt in de doos. Mooi! Dan is het nu belangrijk om deze doos goed af te sluiten. Je kunt hierbij het beste gebruiken maken van stevig plakband of tape. Het gebruik van tape heeft de voorkeur en is geschikt om allerlei soorten dozen mee af te sluiten.

 

4. Online verzendlabel aanmaken

Je hebt je boek(en) inmiddels goed verpakt en je wilt deze graag versturen. Je kunt dan het verzendlabel thuis al aanmaken, zodat je het pakket alleen nog maar hoeft af te geven op het postkantoor. Een verzendlabel aanmaken werkt heel eenvoudig. Je kunt via PostNL je label aanmaken en gelijk printen. Het verzendlabel kun je met stevig plakband of tape bevestigen op de doos en je bent klaar om het pakket te gaan wegbrengen.

 

5. Lever je pakket in bij een PostNL locatie

Het is nu tijd om je pakket te versturen. Ja gaat met je pakket naar een PostNL locatie en hoeft hier je pakket alleen maar af te geven. Je ontvangt van de medewerker een afgiftebewijs wat je goed dient te bewaren. Het pakketje wordt veelal de volgende werkdag afgeleverd op ons adres. De boeken worden dan direct uitbetaald! Prima geregeld toch?

 

Succes met het verkopen van je studieboeken!

 

Graag meer interessante artikelen lezen?

Studieboeken opruimen in Coronatijd

Boeken klimaat